Test: Samsungs ur kan måle blodtryk og fedtprocent

Samsungs seneste udgave af smartwatchet Galaxy Watch byder på imponerende sundhedsfunktioner, fine træningsfeatures og et lidt håbløst batteri.

20. januar 2022 af Redaktionen

Samsung Galaxy Watch 4

Pris: 1.998 kr.

Hvad: Smartwatch med GPS, højdemåler og pulsmåler. Mange sports- og sundhedsfunktioner. Angivet batteritid: op til 40 timer.

Info: samsung.dk

Konklusion

Et flot smartwatch med et godt styresystem spækket med funktioner. Især blodtryk og kropssammensætning er nyskabende. Batteritiden, ja den skal der arbejdes på.

Plus: Fremragende smartwatch. Mange unikke sundhedsfunktioner.

Minus: Batteri. Virker kun med Android.

Samsung Galaxy Watch 4 er et af de mest avancerede smartwatches, du kan få, og især fra et sundhedsperspektiv er der sket ting og sager siden model 3. EKG-måling og søvntracking (med bl.a. en snorkemåler!?) har vi set før, men denne udgave kan, som noget ret unikt, også måle dit blodtryk og din kropssammensætning – altså fordelingen af fedt, muskler, væske og knoglemasse. Blodtryksmålingen kræver en indledende kalibrering vha. en rigtig blodtryksmåler – besværligt, ja, men efterfølgende måler uret også o.k. præcist.

Uret har touchscreen. Det fungerer fint i det daglige, men i regnvejr og med svedige fingre dur det ikke.

Kropssammensætningen lader til at blive påvirket af fx væskebalance, men det måler relativt konsistent (svingede med et par pct.) og med samme akkuratesse som fx de avancerede vægte i fitnesscenteret. I forhold til 3’eren har uret fået nyt styresystem, og det fungerer fremragende – især integrationen Måler blodtryk og fedtprocent med tredjepart-apps som fx Strava er blevet langt bedre. Til gengæld er det nu et rent Android-ur. Det virker ganske enkelt ikke med en iPhone, og flere funktioner (fx blodtryksmåling) virker kun med en Samsung-telefon.

Træningsfunktionerne er fine. Uret understøtter alt fra havsvømning til løb og styrketræning. GPS og puls virker i vores test en smule bedre end tidligere, men er stadig ikke på højde med de bedste træningsure. Største anke er dog batteritiden. Udnytter du alle urets kræfter (Bluetooth, Always On og en times GPS) holder det kun 7-8 timer. Det er en tredjedel af det lovede og ikke imponerende.

Uret fås i to størrelser. Vi har testet den lille på 40 mm. Måske batteritiden i den store er lidt bedre.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: