Scott Speed Carbon RC

Med et drop på 5mm. lægger Scotts nye letvægter stort pres på lægge og akillessene. 

Test: Scotts letvægter er lidt for tung

Scotts forsøg på en karbonracer er trods lettere overvægt en meget alsidig sko, der egner sig godt til løbere på den gode side af 70 kg.

15. december 2021 af Redaktionen

Scott Speed Carbon RC

Pris: 1.499 kr. 

Hvad: Letvægtsløbesko med rocker-opbygning og karbonplade i mellemsålen. Vægt (str. 44): 262 gram.

Info: scott-sports.com

Konklusion 

Ikke en direkte Vaporfly-konkurrent, men en kompetent allrounder, der integrerer trendy karbonplade og rocker-designet sål i en ganske dynamisk letvægtstræner. 

Plus: Pris. Løbeoplevelse. Holdbar og alsidig sammenlignet med andre karbonracere. 

Minus: Vægten.

4,5 stjerner

Scott holder sig ikke tilbage med anprisningerne af skoen her, der er deres bud på en let, bouncy karbonforstærket racesko, som vi kender dem fra fx Nike: ultralet overdel, den letteste og mest responsive skum, super letvægtsracersko osv. 

 

Fakta er dog, at der er tale om en halvtung fætter, hvis man sammenligner med konkurrenterne, og mens de tydeligvis udvikler deres karbonsko til lette hurtigløbere, virker det, som om Scott i større grad retter sigtekornet mod den almindelige, halvtunge motionsløber. Det er sådan set vældig fint, men står i kontrast til anprisningerne. Er du opmærksom på denne ganske relevante detalje, og er du en løber på den gode side af de 70 kg, der søger en rimelig let sko til tempoture og intervaller, så er Carbon RC til gengæld et ret godt bud. Ud over den højere vægt opleves den fastere og ikke så bouncy. Lidt for tung letvægter som de skarpeste konkurrenter. 


Til gengæld føles den tryg at løbe i. God støtte, god, fast dæmpning og en relativt traditionel løbeoplevelse. Relativt, fordi den indlagte karbonplade og ikke mindst sålens buede rocker-profil bidrager til en hurtig og dynamisk skridtafvikling og løbeoplevelse.

Scott Speed Carbon RC

Sålen virker robust sammenlignet med lignende sko. Men du skal holde dig til asfalt, for den blotlagte skum slides hurtigt på grusstier.

Scott påstår, at karbonpladen tilpasser sig alt efter dit tempo: fra forholdsvis stiv ved opskruet tempo til blød, når du lunter. Om det passer, tør vi ikke sige, men skoen fungerer både ved moderat tempo og hårde intervaller, så stor ros for dens alsidige karakter. Prisen er tilmed rimelig – ikke mindst den gode holdbarhed taget i betragtning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: