Adidas Terrex Agravic Ultra Trail

Kraftige forstærkninger i tåen signalerer, at dette er en sko lavet til teknisk løb i bjergrigt terræn. Den kraftige mellemsål yder masser af fast dæmpning. Perfekt på stenede klippespor.

© Foto: adidas.com

Test: Trailsko i Jagdpanzer-klassen

Stabil og ikke til at slide i stykker. Adidas’ nye ultratrailsko med indbygget karbonplade vægter robusthed og stabilitet over vægt, komfort og fart.

24. februar 2022 af Redaktionen

Adidas Terrex Agravic Ultra Trail

Pris: 1.299 kr.
Hvad: Trailløbesko til lange trailløb. Indbygget karbonplade. 34 mm stack. 8 mm drop. Vægt: 346 gram (str. 44).

Info: adidas.dk

Konklusion

En velbygget, stabil og robust sko, der fører dig sikkert ad klippefyldte spor. Tænkt til lange bjergløb, og det er her, den fungerer klart bedst.

Plus: Stabil, ualmindelig solid og holdbar.

Minus: Tung og fast. Lidt stiv og uvenlig overdel. Kan genere akillessene og ankler, så prøv før køb.

Agravic Ultra Trail blev lanceret under stort ståhej ved sidste års Ultra-Trail du Mont-Blanc – verdens vel nok mest prestigefyldte trailløb. En trailracer til barsk terræn og med indbygget karbonplade, uha da da. Skoen er udviklet i samarbejde med løberen Ekaterina Mityaeva, der bar den til en fjerdeplads på løbets kongedistance (145 km) og nok ved, hvad hun snakker om.

Forventningerne var med andre ord skruet op, da skoen kom til test tidligere denne vinter. Kan den så leve op til dem? Det kommer meget an på perspektivet. Forventer man en let, dynamisk og hurtig racesko, der blæser hen over skovens kringlede stier, så afgjort nej. Leder du til gengæld efter en sko, der er lige så stabil og trofast som en sanktbernhardshund, så læs videre. 

Overdelen og snørerne er stive, men de mange snørehuller giver mulighed for at tilpasse fittet til din fod og dine behov. Den indbyggede karbonplade er fremstillet af 90 pct. genbrugskarbon. Det er første gang, at vi har set det. Godt gået, Adidas.

© Foto: adidas.com

Skoens overdel er en af de mest robuste, vi har testet. En kraftig, stiv og meget åben mesh signalerer holdbarhed og bidrager også med masser af åndbarhed. Yderligere forstærkninger langs snuden, i siderne og over vristen skaber sammen med en massiv hælkappe en uopslidelig overdel, der ikke fik det mindste spor af brug i testperioden. Overdelen er stiv, men rummelig i forfoden, og takket være mange snøremuligheder er lockdownet efter lidt øvelse fremragende. Bemærk dog, at den stive hæl og ankelkrave er meget høje, og at et par af vores testere oplevede, at skoen skrabede ubehageligt omkring akillessene og ankelknyst.

Mellemsålen er baseret på samme filosofi om robusthed og stabilitet over komfort og dynamik. Små Boost-indsatser i hæl og forfod er en smule forsonende, men ellers er den fast. Det giver masser af stabilitet og tryghed, især i et stenet spor, hvor den kraftige sål også beskytter fødderne mod klipper og skarpe rødder.

Den indbyggede karbonplade understøtter denne stabilitet. Den giver ingen fjedrende effekt, men hjælper de trætte fødder. Alt dette bringer vægten op. 346 gram er lige i overkanten.

Vi har samlet alt, hvad du skal vide, inden du skal købe dit næste par trailsko. Læs her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: