Se op! Teknologidimserne risikerer at stjæle meget opmærksomhed. En løbetur er også en naturoplevelse og et frikvarter for hovedet.

Træningen skal måles og registreres

Vi måler og holder styr på vores træning som aldrig før. Tre ud af fire løbere noterer deres træning på nettet, mens 63 pct. måler den via GPS.

26. juni 2013

Løb kræver ikke meget udstyr. Et par sko, et stykke asfalt og så afsted. Og så alligevel. Inden for de seneste år er mængden af elektronisk udstyr til tracking og registrering af løbeturen eksploderet. Pulsure, GPS-ure samt et hav af apps er blevet allemandseje.

I en rapport fra 2012 viste Idrættens Analyseinstitut, at 63 pct. af de adspurgte løbere tracker deres træning med GPS-udstyr, 45 pct. holder øje med deres puls, og 75 pct. bruger en eller flere hjemmesider til at registrere og måle deres præstationer. Og den tendens afspejler sig også i markedet. Den samlede globale omsætning af træningsure er således fordoblet på blot to år.

Hanne Hellerup Eriksen fra Københavns Universitet forsker i vores brug af teknologi i forbindelse med sundhed, og ifølge hende fungerer registreringen som en motivator, der gør, at vi kan spore vores formudvikling.

– Registreringen er udtryk for et konstant ønske om at optimere. Jeg tror kun, vi har set begyndelsen på det. Vi kommer til at registrere meget mere end træning – også sundhed, søvn, humør osv. vil blive registreret, siger hun.

Sådan måler vi

Disse teknologier bruger de danske løbere GPS: 63 % Pulsur: 45 % Træningssite: 75 %

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: