3 skyggesider ved onlinetræning

Digitale træningsuniverser kan både motivere og presse os til at yde dét mere, så vi slår de eftertragtede rekorder. Men pas på! Bagsiden af medaljen kan være grim.

24. oktober 2016

1. Du bliver presset til at køre for hurtigt Problem: I din jagt på at slå rekorder kører du så hurtigt, at sikkerheden sættes over styr. Løsning: I dag kan du dog ikke sætte Stravarekorder på skrappe nedkørsler. De er markeret som ‘farlige’, og derfor tæller de ikke med som Strava-segmenter. Det gjorde de i begyndelsen af Stravas levetid. Her mistede en amerikansk cyklist livet på en nedkørsel, der var markeret som et Strava-segment. Forældrene anlagde sag mod Strava, da de mente, at deres søn netop mistede livet i jagten på en Strava-rekord.

2. Cykeltyvene kan se, hvor du bor Problem: Bruger du fx Strava og deler dine cykelture offentligt, så er der mange eksempler på, at målrettede tyve bruger informationerne til at finde frem til, præcis hvor der står nogle lækre cykler. Løsning: En cykeltyv, der opretter en falsk profil på Strava, kan følge med i det hele og se, hvor du begynder og slutter dine ture – typisk hvor du bor. Strava har dog en funktion, som hedder ‘Hide your house’ – altså skjul dit hus. Du indtaster blot din adresse, og så slører Strava dine bevægelser omkring den adresse, så man ikke kan se, ved hvilket hus eller hvilken vej turene begynder og slutter. Den funktion kan du finde inde i Settings. Tryk derefter på Privacy.

3. Dine data kan misbruges Problem: Når du bruger Strava eller andre virtuelle træningsfællesskaber, så giver du en række oplysninger væk om dig selv. Fx om, hvor meget du træner, hvordan din puls er, på hvilke tidspunkter af døgnet du har været forskellige steder, osv. Det betyder, at fx jobbet, forsikringsselskaber, kæresten og mange andre kan læse med. Løsning: Er du utryg ved den potentielle ‘overvågning’, så må du droppe de digitale træningsuniverser som Strava, Endomondo m.fl. Ligesom aktivitetstrackerarmbånd, mobilen mv. også gemmer oplysninger om dig, som kunne komme tredjepart for øje.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: