© Jakob Helbig

Fede apps til skiferien

Tag årets bedste skiapps med, når du skal ud og slå lækre sving på pisterne. Sjove downloads til smartphones kan de mest utrolige ting.

13. januar 2012

Uanset om du har en iPhone eller en Android, har det aldrig været lettere at finde og downloade en app, der kan tjekke din teknik, fortælle dig, hvor du er, eller give dig en vurdering af lavinefaren. Vi har kigget nærmere på en sværm af de mest brugbare apps, som giver skioplevelsen ekstra kolorit. Mange af dem fås i en gratis udgave – nogle dog med enten begrænset adgang eller begrænset levetid på din telefon.

Hvor stor er lavinefaren? Mammut Safety fortæller ved hjælp af 3 nemme trin offpisteskiløbere, om det er fornuftigt at fortsætte, eller om lavinefaren er for stor. Appen sætter dig først i forbindelse med et lokalt website, der har sne- og lavinemeldinger. Næste skærmbillede giver dig en højdemåling og hjælper dig med at bestemme, om bjergsiden vender mod nord, syd, øst eller vest. Til sidst måler du ved hjælp af din smartphone bjergets hældning, hvorefter appen udregner lavinerisikoen der, hvor du vil hen.

Hvordan er min teknik? snowEdge får din telefon til at tjekke din svingteknik. Appen måler din acceleration i svingene og omsætter det til et tal – et såkaldt Turn Acceleration Index – så du kan sammenligne med sidste gang, du kørte ned ad samme pist. Et højere TAI betyder, at du har kørt med bedre teknik.

Hvor hurtigt kørte jeg? Ski Tracks Lite sætter tal på fart, stejlhed, antal km og meget mere, så du både kan se hver tur for sig og hele dagens skiløb.

Er det ikke Matterhorn? PeakFinder hedder appen, der genkender bjergtoppene, når du lægger an til at tage et foto. Zoomer du ind på en top, får du både dens navn, højde, og hvor mange meter du står fra den.

Hvor er jeg egentlig? iTrailMap 3D lægger et kort over områdets pister ned over en 3-d-gengivelse af bjergene, så du kan se, præcis hvor du er – og hvor dine kammerater på den røde pist skal køre hen, for at I mødes.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: