© Istock

Stortest: De bedste apps til træning

En app kan være en fantastisk træningsmakker. Vi har testet 18 af de mest velfungerende og populære apps på markedet.

29. december 2014 af Peter Hyldahl og Claus Cancel - Radio24syv.

Din smartphone kan blive din bedste træningskammerat, hvis du ellers bruger den rigtigt. For uanset om du dyrker styrketræning, løber eller cykler, findes der en app, som kan løfte din træning til nye højder. Vi har testet 18 apps til træning, så du kan finde den, der passer bedst til dig.

Se den store test af apps til træning

Få den store test af 18 apps til træning ved at logge ind og downloade pdf'en herunder.

Sådan tester Aktiv Træning

Der findes et hav af træningsapps til mobiltelefonen. Men kvaliteten er svingende, og i udvælgelsen har vi sorteret decideret dårlige apps fra. Samtidig har vi valgt apps, som i forvejen har mange brugere, hvilket øger chancen for, at de er langtidsholdbare. Testfeltet består altså udelukkende af velfungerende og populære apps. Vi har delt appsene ind i to grupper: Apps til løb og cykling er trackingapps, der registrerer din træning ved hjælp af telefonens GPS, men som også kan have mange andre brugbare funktioner. Apps til styrketræning kan primært bruges til motivation og træningsvejledning. Vi har testet appsene på flere træningsture og sammenlignet resultaterne. Appens muligheder er testet og vurderet før træning, under træning og efter træning. Under træning har vi været særlig opmærksomme på, hvor let det var at interagere med appen, og hvor god den var til at give os de oplysninger, som vi havde brug for.

TESTKRITERIER Vi har i vores test lagt særlig vægt på følgende kriterier:

  • Før træning: Hvor nemt har det været at planlægge et træningspas ved hjælp af appen?
  • Under træning: Hvor nem er appen at kommunikere med, og hvor godt giver den os de oplysninger, vi har brug for?
  • Efter træning: Hvor gode er analysemulighederne? Kan jeg dele træningen med mine træningskammerater eller på fx Facebook?
  • Opbygning: Hvor gennemskuelig er appen at arbejde med? Er den nem og intuitiv at komme i gang med at bruge?

PRIS Vi angiver de priser, som appen koster i de forskellige onlinebutikker. De fleste apps fås i en gratis version og i en betalingsversion, hvor du for nogle få kroner (typisk mellem 8 og 40 kr.) får lidt flere funktioner. Det vil ofte være godt givet ud.

SAMLET VURDERING Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af brugsoplevelsen med særligt fokus på alle de forskellige testkriterier.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad vil du opnå med din træning inden for det næste år?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: