Fakta: Let skaljakke med Gore-Tex-membran. Ergonomisk fit. Brystlomme og refleksdetaljer. Vægt: 245 gram. Str. XS-XXL.

Aktiv vinterjakke

Mød resultatet af Salomons samarbejde med Gore-Tex: Salomon GTX Active Shell Jacket. En dyr, men også fremragende skaljakke til vinterens aktiviteter.

## Salomon GTX Active Shell Jacket | |

Plus: God pasform. Lækkert materiale.

Minus: Pris. Lidt lav krave.

Konklusion: Samarbejdet med Gore-Tex hiver prisen højt op, men jakken er også hamrende lækker. 100 % vandtæt, men med suverænt god pasform og fornuftig åndbarhed. Et knivskarpt vintervalg til den krævende atlet.

Pris: 2.500 kr.

www.salomon.com/dk

GTX-betegnelsen i Salomons nye Active Shell fortæller, at franskmændene har samarbejdet med Gore-Tex. Det er et meget frugtbart samarbejde, for Active Shell er en fremragende jakke til alle vinteraktiviteter.

Designet er stilrent og enkelt, og man fornemmer den gennemførte kvalitet allerede i hånden. Her bemærker man også den ganske lave vægt. 245 gram vejer jakken, og det er særdeles pænt for en 100 % vandtæt jakke med hætte. Den fylder heller ikke meget. I opbevaringsposen er den på størrelse med en grapefrugt.

På kroppen bemærker man den gode pasform. Jakken er faconsyet og tæt uden at hæmme bevægeligheden. Ærmerne har god længde, og snittet er dejlig ergonomisk. En lille anke er, at kraven er lidt vel lav.

Samarbejdet med Gore-Tex har resulteret i en meget komfortabel skal, der er behagelig selv direkte på huden. Umiddelbart virker den måske en smule stiv, men ved aktivitet arbejder den fint med i alle bevægelser.

Det er et velkendt problem, at vandtæt oftest også er svedtæt, og selvom jakken her ikke er egnet til højintenst løb, ånder den fint ved selv ret intensiv aktivitet. Og vandtæt – det er den absolut! Selv en heftig tordenbyge klarer den uden problemer.

Jakkens minimalistiske udgangspunkt betyder så også færre detaljer. Men de, der er, oser af kvalitet: Meget flotte tapede sømme. Vandtætte højkvalitets-lynlåse. Påsvejset brystlomme. Små elastiske bånd indsyet i siderne for fit og i ærmegabet for at lukke af for vind og vand. Og så en suveræn hætte sammensat af flere elastiske stykker, der sikrer perfekt pasform i nakke og om hovedet. Ved panden er der indlagt et lille stykke i elastisk mesh, som holder hætten og ikke mindst skyggen på plads og dermed beskytter mod regn. God detalje.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: