Kan man træne i uldtøj?

Jeg har hørt, at merinould vinder mere og mere frem inden for træningstøj. Hvilke fordele har uld frem for syntetiske materialer?

23. september 2011

Uldprodukter har i de senere år fået comeback, og det bløde naturmateriale bliver i stigende grad brugt til træningstøj som undertøj, mellemlag, huer, handsker og løbesokker. Det sker enten i ren form eller som blandingsprodukt med kunstfibre. Merinould er populært, fordi fibrene er markant tyndere og mere elastiske end almindelige uldfibre, og derfor kan der laves kropsnært tøj, der sidder lige så godt som tøj i kunstfiber, og som ikke kradser.

Uldens helt store force er, at den kan holde kroppen tør og varm, selvom den er fugtig. Det er fx perfekt, hvis du sveder meget, eller hvis du ryger ind i en regnbyge –_ulden flytter fugten væk fra din krop, og du kan holde varmen. Generelt har uld en høj isoleringsgrad, så produktet kan virkelig holde dig varm.

Uld har en naturlig evne til at lade fugt trænge igennem og fordampe, så bakterier ikke trives i det tørre miljø. Derfor lugter uldprodukter mindre end syntetiske produkter og er populære til skiferien, hvor du kan bruge tøjet flere dage i træk.

Den perfekte allrounder Ren uld og blandingsprodukter med en kombination af uld og elastiske fibre står stærkt i duellen med de helt syntetiske materialer. Det skyldes primært, at uld på stort set alle områder gør det godt. Rating: 1-5 (5 er bedst).

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: