Læs også

Cool crossfit

Produktinfo 235 gram (L). Ventilation i brystet – justerbar hætte – snøre i livet – velcro ved håndled

Perfekt året rundt

Tynd, let og ultrablød. Det er nøgleordene for den vandtætte, velventilerede skaljakke, der tog testerne med storm.

## Helly Hansen Odin Fastpack Jacket | |

Funktion og pasform Odin Fastpack er helt fantastisk blød og tynd – langt tyndere end nogen anden i testfeltet – og den føles fjerlet på kroppen. Trods den lave vægt skorter det ikke på detaljerne. Vi glædede os fx over jakkens multiregulerbare hætte og de 2 markante lommer/ventilationskanaler. Samtidig fylder jakken ikke mere end en grapefrugt, når den krammes sammen, så man kan nemt have den med på farten. Ærgerligt er det til gengæld, at den uforede krave opleves lidt glat og kold.

De 2 lange lommer løber ned over brystet og fungerer også som særdeles effektive ventilationsåbninger. Når de lynes op, er der fuld gennemblæsning og dermed en åndbarhed, som de færreste kan matche. Funktionen er vigtig, for selvom også Helly Hansens anvendte membran er særdeles åndbar, så kan svedafgivelsen først følge med, når der er mulighed for at lufte overskudsvarme ud af åbningerne.

Snittet er klassisk outdoorjakke snarere end atletisk. Det bløde materiale giver en oplevelse af en mere løs pasform – næsten slasket – og blødheden betyder også, at der ikke er meget modstand i stoffet. Det er fx svært at lyne op med bare én hånd. Rummeligheden giver fint plads til et mellemlag, uden at man sætter bevægelsesfriheden over styr. Det er udmærket, for i sig selv varmer den tynde jakke kun yderst beskedent. Til gengæld er den imponerende i vind og regn – også flere timers nedbør.

Konklusion: En anderledes skal-allrounder, super behagelig, funktionel og rost af alle testere. Mange fine detaljer, fx ventilationen og de gode justeringsmuligheder, samt et atypisk materiale for jakketypen gør Odin til en ultrabrugbar ‘året rundt-løsning’ og sender jakken helt til top i feltet.

Pris: 2.500 kr.

www.hellyhansen.com

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: