Produktinfo: 12-liters løberygsæk med 2 drikkeflasker. Integreret nødfløjte og overlevelsesfolie. Vægt: 454 g (inkl. flasker). Tre størrelser.

Rygsæk med formidabel pasform

Salomon sætter nye standarder for, hvad en rygsæk kan byde på og bruges til. Prisen er høj, men pasform og funktion er uden lige.

## Salomon Adv. Skin S-Lab Hydro 12 | |

Funktion: Gennemtænkt og gennemført ned til mindste detalje.

Pasform: Gode stropper og anatomisk snit gør, at rygsækken sidder perfekt.

God til prisen: Høj pris – især da kvaliteten af spænder/stropper kun er o.k.

Konklusion: En helt igennem gennemført rygsæk med et hav af detaljer og en formidabel pasform. Især det sidste gør, at rygsækken også egner sig til mountainbikere, hiking eller kræsne pendlere. Der er dog ikke plads til en PC, så overvej, hvad du har brug for.

Pris: 1.200 kr. www.salomon.com

Umiddelbart er det et smalt produkt – Salomons nye, højprofilerede S-Lab-rygsæk. Den er tænkt til ultraatleter og forsynet med et prismærke, der ligger mange procent over almindelige rygsække til træning og pendling.

Men S-Lab-sækken brillerer med så mange detaljer og så meget funktionalitet, at du slet ikke behøver at være ekstremløber for at blive vildt begejstret. Den gør det også fremragende til pendling, på mountainbiken eller i kajakken. Og begejstringen er der med det samme, for rygsækken svømmer nærmest over af detaljer – og formår alligevel at virke minimalistisk. Sammenlignet med forgængeren er der fjernet tunge lynlåse og hårde plastikdele, og det sparer en masse vægt og giver et lettere og mere enkelt udtryk.

Vægten er dog ubetydelig, hvis pasform og funktion fejler. Men her mærkes det tydeligt, at Salomon har haft sine eliteløbere inde over udviklingen, for alt spiller. Allermest markant er komforten under løb med et par kilos oppakning i rummene, for rygsækken smyger sig blødt og lækkert om overkroppen. Selv med fyldte drikkeflasker, windbreaker, barer, mobiltelefon og diverse andre småtterier stoppet i de mange rum og lommer er der således intet, der generer.

En væsentlig årsag til den gode komfort er det anatomisk optimerede snit, der gør, at rygsækkens primære kontaktflade befinder sig på kroppens skeletpunkter. Det gør, at man næsten ikke mærker, at man har sækken på ryggen. En super detalje er også rummenes evne til at sluge småt som stort grej. Elastisk stof holder nemlig indmaden på plads og undertrykker enhver hoppen og dansen.

I modsætning til forgængeren er der ikke nogen væskeblære i rygsækken (kan dog indsættes), men væskeforsyningen er flyttet over til to store, bløde flasker i lommer på forsiden. Placeringen giver en fin vægtfordeling og gør, at det er utrolig nemt at holde styr på væskeindtaget, genopfylde ved behov og ikke mindst drikke fra den effektive tud. Vi har tidligere testet flaskerne i en mindre udgave, og den positive oplevelse dengang kan til fulde overføres til halvlitersudgaverne her.

Som det sig hør og bør i en rygsæk til langdistanceløb, er der lommer til geler, og der er nødfløjte og sågar en overlevelsesfolie. Den ypperste detalje er dog de to indstikslommer på ryggen – ganske som lommerne på en cykeltrøje, og de fungerer lige så intuitivt – genialt til lige at stikke et par handsker af vejen eller hive en hue frem. Så kan du forlige dig med prisen på 1.200 kr., får du en sublim rygsæk, der måske er lidt overgjort til pendling, men som vil få dig til at smile, hver gang du tager den på.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: