Softshell En softshell-jakke er helt uundværlig.

Softshell er jakken til det hele

Til mere barske dage med fx blæst, regn og sne er jakkeløsningen i softshell et genialt valg. Se her hvordan du vælger din næste softshell-jakke.

7. september 2012

Som udgangspunkt er der ikke noget galt med en traditionel vindjakke i glat nylon. Men har du først haft fornøjelsen af at træne i en moderne softshelljakke, vil du for altid være fortabt.

Rent komfortmæssigt er der nemlig himmelvid forskel på en klassisk vindjakke og en softshell. Det bløde, smidige softshellmateriale, der typisk varierer meget i tykkelse, opleves særdeles komfortabelt på kroppen, og bevægelsesfriheden er via en markant strækbarhed helt i top. Og så slipper du i de fleste tilfælde for den irriterende raslen, som især blæst og fartvind frembringer i traditionelle træningsjakker.

Åndbarheden er et andet punkt, hvor softshells generelt imponerer. For selvom nogle softshells ligefrem kan virke kraftige, så mærkes det ikke under træning, fordi åndbarheden i materialet er høj, og overskudsvarme inde fra kroppen mere eller mindre uhindret kan slippe ud, så man ikke bliver for svedig.

Sådan vælger du softshell jakke

De fleste jakker er fantastiske, når det kommer til at beskytte kroppen mod vind og vejr. Producenterne udnytter materialernes strækbarhed til at skære jakkerne ganske kropsnært, og det er fx godt i blæsevejr, hvor du slipper for, at jakken virker som et flagrende sejl.

Tykkelsen i softshellmaterialerne er et springende punkt. Derfor er det vigtigt, at du tager højde for, hvilke vejrforhold du forestiller dig, at jakken skal bruges i. Du bør også give det en tanke, hvor kuldskær du er, og om der fx skal være plads til en tyk mellemlagstrøje under jakken – eller måske blot en tynd T-shirt.

De kraftigste softshellmaterialer vil typisk opleves mere usmidige end de tyndere varianter, og det smitter af på bevægelsesfriheden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: