Stortest: Baselayers til kølig træning

I de kolde måneder er den langærmede baselayer eller superundertrøje svær at undvære. Den skal både flytte sveden væk fra huden og holde dig varm. Vi har testet sæsonens bedste bud.

27. februar 2015 af Martin Kreutzer

Den rette påklædning er vigtig, når du træner i de kolde måneder. Her er fugten din store fjende, fordi den skaber hurtig afkøling, og ud over et vindbeskyttende yderlag er især baselayeren, der bæres som inderste lag direkte mod huden, afgørende for, at du holder dig tør og varm. I testen har vi derfor haft stort fokus på, hvor tør eller fugtig den enkelte baselayer føles, når der er svedt i den.

Forskellene er markante, uanset om der er anvendt syntetiske materialer eller uld, og stoffets vævning spiller en stor rolle. Trøjer med glatte flader føles generelt fugtigere og koldere end de fløjlsbløde trøjer, der med en lodden inderside holder det meste af stoffet fra huden.

Testen afslørede også andre centrale detaljer. Efter at have testet alle trøjer vil vores testere ikke undvære den høje krave og dybe brystlynlås, som bare gør din baselayer lige dét mere funktionel. Således klogere var det overraskende nemt at kåre de klare vindere.

Find den baselayer, der passer til dig

Download pdf'en herunder og få den store test af 19 baselayer-trøjer til træning i de kolde måneder.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: