Læs også

Klog klods

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung kombinerer smartwatch og træningsur i den seneste udgave.

© Foto: Samsung.com

Vi tester Samsungs Galaxy Watch Active 2

Seneste udgave af Samsungs aktive smartwatch byder ikke på revolution, men et par fine forbedringer til dig, der primært vil have et smartwatch og sekundært et træningsur.

19. september 2021 af Redaktionen

Samsung Galaxy Active Watch 2

Pris: 1.899-2.399 kr. (afhængigt af størrelse og 4G).
Hvad: Smartwatch med træningsfunktioner. Vandtæt ned til 5 meter. Batteritid op til 40 timer (meget afhængigt af brug).

Info: samsung.com 

Active 2 er Samsungs bud på et ur, der på én gang er smartwatch, sundhedstracker og træningsur. Vi testede første version af uret og var ganske tilfredse. Det er vi sådan set også med denne anden udgave, selvom mængden af opdateringer i forhold til forgængeren er til at overskue. Mest markant fås det lille, slanke og glatte ur nu i to størrelser, den klassiske 40 mm og en større 44 mm. Begge størrelser fås desuden i en 4G-udgave, der gør det muligt at være online samt ringe og modtage opkald fra uret, selvom det ikke er forbundet til telefonen. 

En anden nyskabelse er, at den navigationsring, vi savnede i forrige udgave, nu er tilbage. Dog i en digital form og ikke som fysisk ring, men alligevel et tiltag, der gør navigationen i uret noget nemmere. Selvom uret er tænkt som den mest sporty udgave af Samsungs ure, er det altså primært et smartwatch. Smartwatch med træningsprofil Skærmen står tindrende skarpt og kan næsten konkurrere med Apples markedsførende ditto. Men den er også skrøbelig og lidt vanskelig at navigere på med svedige fingre og høj puls. Dertil suger den strøm, og selvom batteritiden er blevet bedre end i førsteudgaven, skal uret stadig lades hver dag, hvis du har skærmen tændt, bruger GPS og lytter til musik. 


Selve træningsfunktionerne er fine, og især GPS’en er imponerende hurtig og præcis. Registrering af styrkeøvelser som armbøjninger og sit-ups fungerer mindre godt. Her vil vi i hvert fald ikke stole på urets evne til at tælle gentagelser korrekt. 

Samsung Galaxy Watch Active 2

Pulsmåleren er ny og mere følsom. I vores test var den dog stadig kun so-so og ikke præcis nok til egentlig pulstræning.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Uret er født med en let, blød og velsiddende silikonerem. Den kan udskiftes med en læderrem for et lidt mere eksklusivt udtryk.

Konklusion

God skærm. Digital navigationsring. God GPS. Pulsmåleren er upræcis. Skærmen er vanskelig at navigere på under løb.


God skærm. Digital navigationsring. God GPS. 

÷ Pulsmåleren er upræcis. Skærmen er vanskelig at navigere på under løb.

Stjerner: 4.5/6

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: