Vildeste træningsgear til 2017

2017 ligner et stort år for gearfans med masser af spændende sager på vej. Vi har fundet det mest interessante og nyskabende grej, og du kan godt glæde dig ...

28. november 2016 af Peter Hyldahl

1. Shoka Bell - Ringeklokke med GPS og alarm

Hvad: Ringeklokke med masser af lyde, der kan advare medcyklister og øvrige trafikanter. Klokken har også en bevægelsessensor, der fungerer som alarm, når du er væk fra cyklen, ligesom klokken i samarbejde med din telefon kan vise vej via store LED-pile. Og ja, den kan også bruges som cykellygte! Hvorfor er det fedt: For det første er den ret flot på pendlercyklen. For det andet samler den en hel stribe nyskabende funktioner. Alarmen er fx ret genial, da den larmer og blinker og giver dig besked via en app, hvis nogen prøver at flytte cyklen. Der er tale om et Kickstarter-projekt, som så først skal sættes i produktion. Men vi håber, det sker hurtigt, for Shoka er da en ret smart pakkeløsning, hvis alt fungerer som lovet! Hvornår: I løbet af 2017.

2. POC Resistance - Funktionelt mountainbiketøj med indbygget beskyttelse

Hvad: Ny cykeltøjsserie til MTB-ryttere, der foretrækker klassisk XC-cykling, som vi kender det herhjemme. Tøjet er let, velsiddende og funktionelt og yder beskyttelse via fx antifriktionsmaterialer og indbyggede puder. Designet er som altid hos POC ganske skarpt. Hvorfor er det fedt: POC har længe lavet lækkert tøj til downhill-MTB og de seneste år også til landevejen. I den nye linje forener POC de to linjer og præsenterer en tøjserie, der både har fokus på lav vægt, åndbarhed og design til mange timer i sadlen samt på robusthed og beskyttelse. POC Resistance-linjen består både af korte og lange bukser, trøjer, jakker, handsker samt en hjelm. Hvornår: Nu!

3. Salomon S-Lab XA Amphib - Sko til både svøm og løb

Hvad: Sko specielt egnet til ‘løbsdisciplinen’ swimrun. Skoen er konstrueret, så den dræner vandet og ikke suger væske, så den i forvejen lette sko (215 gram) ikke bliver tung, når den er våd. Den grove sål sikrer et godt fodfæste i løst og mudret underlag, og indersiden gør, at den kan bruges uden strømper. Hvorfor er det fedt: Swimrun-disciplinen, hvor du skal svømme fra ø til ø og løbe over øerne, er stadig lidt ukendt. Men udbredelsen vokser, og samtidig ser vi flere af de såkaldte obstacle races, hvor man løber over, under og gennem et utal af forhindringer – ofte i uvejsomt terræn. Til det er skoen suveræn. Salomons landevejssko har ikke altid vakt begejstring, men minimalistiske trailsko plejer de at have styr på. Hvornår: Forår 2017.

Læs mange flere anmeldelser af det nyeste gear i magasinet, der er på gaden nu, eller køb et årsabonnement på Aktiv Træning med rabat her!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: