© iStockphoto

3 NEMME tips til at styre udenom frokostens kaloriefælder

Hvis du vil spise sundere og skære lidt i kalorieindtaget, så giver ny forskning et par smutveje.

2. august 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

Du kender sikkert allerede rådet om aldrig at købe ind på tom mave, da det ofte medfører, at flere usunde varer ryger i kurven. De samme mekanismer gør sig gældende til frokost, viser ny amerikansk forskning.

Bestil dit måltid i forvejen: I et forsøg fra Carnegie Mellon University undersøgte forskerne frokostbestillinger fra de ansatte i en virksomhed med knap 700 medarbejdere.

De ansatte kunne bestille deres frokost fra kl. 7 om morgenen, og forskerne kunne se, at for hver time ekstra, der gik mellem bestilling og spisning faldt kalorieindholdet med 38.

Gå tidligt til frokost: Det er ikke alle, der kan bestille deres frokost i forvejen, men hvis der er tale om en kantine, så kan det tilsyneladende være en god idé at gå til frokost relativt tidligt.

I et studie fra University of Pennsylvania blev de studerende på et universitet tilfældigt opdelt i to grupper, hvor den første skulle vælge deres frokost før sidste time inden frokost og den anden umiddelbart før spisning.

Måltiderne i den første gruppe rummede i snit 890 kalorier, mens den anden gruppe valgte måltider med 999 kalorier.

Start med salat og grøntsager: Hvis du spiser frokost i en kantine og skal vælge mellem madvarerne på stedet, så start med at øse salat og grøntsager på tallerkenen.

Et forsøg fra Cornell University har vist, at det ikke blot medfører et samlet set sundere måltid, men også et mere kaloriefattigt et af slagsen.

Kilde: Journal of Marketing Research

...

Aktiv Træning anbefaler

Indtager du for mange kalorier i løbet af dagen? Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag.

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: