Kvinde på vægt
© iStock

5 gange så effektivt vægttab

Visualisering kan være et særdeles effektivt værktøj til at hjælpe overvægtige med at tabe sig. Læs her, hvordan man gør.

13. februar 2019 af Redaktionen

Ny teknik

Ved hjælp af en ny visualiseringsteknik kaldet Functional Imagery Training (FIT) er det i et forsøg lykkedes en gruppe overvægtige at tabe sig fem gange mere end en tilsvarende gruppe, der modtog alm. taleterapi, Motivational Interviewing (MI). Med FIT­visualiseringsteknikken lærer den overvægtige at bruge multisensorisk visualisering til at forestille sig selv i en slankere udgave. 

Det handler om at forestille sig, præcis hvordan det vil se ud, fø les, lugte og smage, og hvad det vil sætte en i stand til. Det mest bemærkelsesværdige ved forsøget var, at FIT­gruppen fortsatte sit vægttab, efter at forsøget var stoppet, så de 12 måneder efter starten havde tabt yderligere 6,44 kg, mens MI­gruppen blot hav de smidt 0,64 kg.

Sådan gjorde de

  • Alle deltagere i forsøget fik op til 4 timers individuel konsultation i løbet af forsøgets 6 måneder. De modtog ikke traditionel kostrådgivning. 
  • FIT-gruppen tabte sig i snit 4,11 kg og mindskede livvidden med 7,02 cm, mens MI-gruppen blot tabte 0,74 kg og mindskede livvidden med 2,72 cm.

Kilde: International Journal of Obesity

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: