Sund mad
Sund mad

Sunde fødevarer indeholder ofte flere kalorier, end vi regner med. 

6 sunde fødevarer, der feder mere end du tror

Når du vil tabe sig, så handler det grundlæggende om, hvor mange kalorier du spiser i forhold til, hvor mange du forbrænder. Derfor skal du passe på med disse ellers sunde fødevarer.

15. februar 2017

Sunde fødevarer med mange kalorier

Når vi skal tabe os, skynder mange af os at fylde køleskabet med de fødevarer, som vi anser som sunde. Og fødevarerne herunder er da også hver især spækket med lækre vitaminer, antioxidanter og sunde fedtstoffer – men de er stadig kalorietunge, og det kan gøre det umuligt for dig at tabe de ønskede kilogram.

Nødder

Nødder er spækket med omega-3-fedtsyrer, E-vitamin og fibre. Men en håndfuld indeholder også hele 130 kalorier, og man bør derfor spise de lækre snacks med måde.

Rødvin

Rødvin indeholder godt med antioxidanter og kan mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, Alzheimers og specifikke former for kræft. Men et glas indeholder også 130 kalorier.

Tørret frugt

Tørret frugt er som navnet indikerer frugt uden en masse vand. Derfor indeholder tørret frugt også langt flere kalorier end den friske slags. En lille skål vindruer indeholder for eksempel 60 kalorier, mens den samme mængde rosiner når op på hele 460 kalorier.

Mørk chokolade

Indtag den mørke chokolade i moderate mængder, for selvom den søde spise indeholder enorme mængder sunde antioxidanter, så indeholder 30 gram også gerne omkring 155 kalorier.

Avocado

Avocado indeholder mange gode antioxidanter, næringsstoffer og sunde fedtstoffer, til gengæld kan en stor avocado give dig helt op til 350 kalorier.

Glutenfrie produkter

Glutenfrie produkter indeholder hverken rug, hvede eller havre. Men disse er blot erstattet med majs-stivelse og mel fra brune ris – og det vejer faktisk tungere på kalorieskalaen.

At fødevarerne ovenfor indeholder en vis mængde kalorier gør dog ikke, at du skal udelukke dem, når du prøver at passe på vægten. Indtag dem blot i små mængder, så du får gavn af deres sunde indhold, samtidig med, at du ikke får for mange kalorier indenbords. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: