Kalorieberegner - beregn hvor mange kalorier du har brug for
Kalorieberegner

Er du aktiv, skal du have flere kalorier. Men hvor mange kalorier? Beregn dit kaloriebehov med vores kalorieberegner herunder.

© Istock

Beregn: Hvor mange kalorier har jeg brug for?

Med vores kalorieberegner kan du nemt regne ud, hvor mange kalorier du har brug for hver dag for at holde den vægt, du har nu. Får du flere kalorier, tager du på. Får du færre, taber du dig. Beregn dit kaloriebehov her.

2. januar 2017

Kalorieberegner

Der er stor forskel på, hvor mange kalorier vi har brug for hver dag for at holde vægten ved lige og kroppen i gang.

Med vores kalorieberegner kan du se, hvor mange kalorier netop du har brug for hver dag for hverken at tabe dig eller tage på.


Beregn dit kaloriebehov her

Sådan virker vores kalorieberegner

Kalorieberegneren virker på den måde, at du indtaster dit daglige aktivitetsniveau samt dit køn, din alder og vægt. Ud fra det finder kalorieberegneren ud af, hvor mange kalorier du skal have om dagen, for at holde vægten.

Det skal samtidig siges, at der altid vil være en usikkerhedsmargin ved at bruge en kalorieberegner. Det skyldes, at alle kroppe er forskellige. 

Med det sagt vil en kalorieberegner som denne stadig kunne bruges til at give dig et godt estimat for, hvor mange kalorier du har brug for ud fra dine egne præcise data.


Hvorfor bruge en kalorieberegner?

En kalorieberegner giver dig som nævnt mulighed for at se, hvor mange kalorier du har brug for i løbet af en hel dag, for at holde din vægt. På den måde kan du også få indblik i, hvor meget eller hvor lidt du skal spise for enten at tage på i vægt eller tabe dig. 

Det er meget simpelt: Hvis du vil tabe dig, skal du spise færre kalorier end din krop forbruger, og omvendt skal du spise flere, hvis du vil tage på i vægt.


Kalorier

Helt enkelt kan man sige, at kalorier er kroppens brændstof. Din krop for energi, når den forbrænder de kalorier du spiser og drikker.

Mere specifikt er en kalorie en måleenhed for den mængde energi, man indtager.


Hvad er tomme kalorier?

Lad det være sagt med det samme: En kalorie er en kalorie, uanset om den kommer fra et stykke slik eller et stykke agurk. 

Begrebet 'tomme kalorier' bliver brugt til at beskrive fødevarer uden vitaminer og mineraler. Tomme kalorier skal altså forstås som førevarer, som indeholder kalorier, men ikke vitaminer og mineraler.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: