© Istock

Feder mad ekstra lige før sengetid?

Jeg er tit sulten sent på aftenen. Men jeg har hørt, at maden feder ekstra, hvis man spiser, inden man skal sove. Er det rigtigt?

Nej, det er helt o.k. at spise et sundt mellemmåltid sidst på aftenen – uden at du tager på af den grund. Forældre, der spiser aftensmad kl. 18 af hensyn til børnene, kan fx sagtens få behov for at spise noget, inden de skal i seng.

Hvis det er sunde ting som rugbrød med kødpålæg eller et par gulerødder og en håndfuld nødder, sker der absolut intet ved at give efter for sulten. Kaster du dig over fx chokolade, risikerer du naturligvis at tage på.

Har du trænet hårdt og spist tidligt, kan du også føle trang til et lille ekstramåltid sidst på aftenen. Måltidet vil her gavne din restitution, fordi du tilfører musklerne nye næringsstoffer.

...

Aktiv Træning anbefaler

Ønsker du et seriøst vægttab, så anbefaler vi dig at bruge I FORM Kostdagbog. Med afsæt i din kost og daglige kalorieindtag, guider vi dig sikkert mod dit ønskede vægttab, uden at du behøver at gå på kompromis med dine daglige rutiner.

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad vil du opnå med din træning inden for det næste år?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: