© iStockphoto

Hårdt at være på kur? På DETTE tidspunkt bliver det nemmere!

Ny forskning viser den SUCCESFULDE vej til den svære kunst at opretholde et vægttab.

8. september 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

De fleste, der har været på slankekur kender frustrationen, når de tabte kilo lidt efter lidt finder vej tilbage, så man kan starte forfra.

Hovedmodstanderen i kampen mod de ekstra kilo er følelsen af sult, og som om det ikke var hårdt nok at tabe sig, så kæmper kroppen indledningsvis imod et vægttab ved at øge sultfølelsen.

Ny dansk forskning viser imidlertid, at der lys forude, hvis du kan holde ud i et år.

Hold ud i 52 uger!

I et forsøg fra Københavns Universitet brugte 20 overvægtige først to måneder på at tabe i snit 13 pct. af deres kropsvægt med en meget restriktiv pulverdiæt. Derefter skulle de med hjælp fra en diætist forsøge at holde vægttabet i et år.

Undervejs i processen fik forsøgspersonerne målt niveauerne af de appetitregulerende hormoner GLP-1 og PYY samt sulthormonet ghrelin.

Lige efter det indledende vægttab steg produktionen af det sultfremkaldende hormon ghrelin med hele 23 pct. Men efter et år var ghrelinniveauet faldet og samtidig var niveauet af de to appetithæmmende hormoner GLP-1 og PYY steget.

Kroppen stopper med at kæmpe imod

”Det interessante og opløftende ved denne undersøgelse er, at hvis man er i stand til at opretholde et vægttab over en længere periode, så lader det til, at man passerer ’det kritiske punkt’, og herefter bliver det faktisk lettere. Kroppen holder op med at kæmpe imod og begynder i stedet at samarbejde,” siger lektor Signe Sørensen Torekov, der var en del af forskerteamet bag forsøget.

Så hold ud, der er lys forude!

Kilde: Journal of Endocrinology, sund.ku.dk

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: