© iStockphoto

Hov! Denne indkøbspose gør dig FED!

Tager du en stofpose med, når du køber ind – eller køber du en af plastik? Det forkerte valg kan gøre dig tyk

21. juli 2016 af Christian Thestrup

Det kan godt være, at du både sparer penge og skåner miljøet ved at medbringe din egen stofpose, når du skal i supermarkedet. Men nu viser det sig, at dit valg har en skjult bivirkning. Faktisk kan det gøre dig tyk. En undersøgelse fra Harvard Universitet i Boston, USA, viser nemlig, at folk, der medbringer deres egen stofpose, har større tendens til at komme hjem med usunde ting end folk, som køber en plastikpose ved kassen.

Faktisk putter hele 7 procent af de handlende i snit en ekstra pose chips, kager eller is i indkøbskurven, hvis de har medbragt deres egen genbrugspose. Hvorfor? Det findes der en enkel forklaring på.

”Folk, der medbringer deres egen pose, føler sig typisk mere dydige eller politisk korrekte, fordi de ved, at deres pose ikke ender med at svine miljøet til på lossepladsen efter en enkelt tur hjem fra supermarkedet,” fortæller Uma R. Karmarkar, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

”Udfordringen er bare, at folk, der føler, at de har gjort en god gerning, ofte får lyst til at belønne sig selv. Og det sker typisk, når de går forbi hylderne med slik og kage.”

Det betyder dog ikke, at du skal smide stofposen ud og i stedet købe en ny plastikpose, hver gang du køber ind. I stedet er det en god ide at forberede indkøbsturen med en liste hjemmefra – og holde dig til den – så du ikke falder for de farlige fristelser på vej mod kassen. På den måde gør du det til en rutine at handle, og rutiner belønner man ikke sig selv for. Du giver jo heller ikke dig selv en småkage for at tage tøj på, vel?

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: