1. Intensiteten af din træning
Jo højere intensitet du træner ved, jo mere er det kulhydraterne, der leverer energien. Optimal fedtforbrænding under aktiviteten forekommer derfor, når du træner stille og roligt med stort iltoverskud. Det betyder dog ikke, at det er uhensigtsmæssigt at træne benhårdt, for når du har fyret den af, er forbrændingen øget i mange timer efter, og en stor del af den energi hentes fra fedtdepoterne.
2. Måltidernes sammensætning
Hvis du indtager store mængder kulhydrat eller alkohol, så bremser det kroppens fedtforbrænding. Årsagen er, at kroppen er nødt til at bearbejde de to stoffer, og for at kunne prioritere deres afbrænding reduceres fedtforbrændingen til et minimum.
3. Fedtdepoternes placering
Der er stor forskel på, hvor beredvilligt kroppen forbrænder fedt, alt efter hvor på kroppen det placerer sig. Fedt i maveregionen gennemløbes af talrige blodkar, der trækker fedtet ud i blodbanen, hvorfra det kan hives over i de arbejdende muskler til afbrænding. I fedtdepoterne på fx lår og baller er der ikke nær så mange blodkar, og derfor er det vanskeligere at få brændt dette fedtvæv af.