© Istock

Hvad påvirker forbrændingen?

Hvor meget fedt du forbrænder, afhænger langt hen ad vejen af dit samlede kalorieforbrug. Men også en stribe andre faktorer påvirker fedtforbrændingen.

31. december 2018 af Martin Kreutzer.

1. Intensiteten af din træning

Jo højere intensitet du træner ved, jo mere er det kulhydraterne, der leverer energien. Optimal fedtforbrænding under aktiviteten forekommer derfor, når du træner stille og roligt med stort iltoverskud. Det betyder dog ikke, at det er uhensigtsmæssigt at træne benhårdt, for når du har fyret den af, er forbrændingen øget i mange timer efter, og en stor del af den energi hentes fra fedtdepoterne.

2. Måltidernes sammensætning

Hvis du indtager store mængder kulhydrat eller alkohol, så bremser det kroppens fedtforbrænding. Årsagen er, at kroppen er nødt til at bearbejde de to stoffer, og for at kunne prioritere deres afbrænding reduceres fedtforbrændingen til et minimum.

3. Fedtdepoternes placering

Der er stor forskel på, hvor beredvilligt kroppen forbrænder fedt, alt efter hvor på kroppen det placerer sig. Fedt i maveregionen gennemløbes af talrige blodkar, der trækker fedtet ud i blodbanen, hvorfra det kan hives over i de arbejdende muskler til afbrænding. I fedtdepoterne på fx lår og baller er der ikke nær så mange blodkar, og derfor er det vanskeligere at få brændt dette fedtvæv af.

Få et par suveræne vintertights

Nu er det slut med at fryse på løbeturen. For kun 99,50 kr. kan du lige nu få et par lækre løbetights, som er designet til at følge kroppen og holde kulden ude. På den måde kan du nyde løbeturen og bruge din energi på at løbe i stedet for at varme kroppen op. De sorte tights er elastiske, har lynlåse ved anklerne og sidder dejligt tæt til kroppen. Der er reflekser ned langs siden af benene, så du bliver set på de mørke aftener, og på lænden er der en lomme med lynlås til nøgler, kreditkort, energi eller lignende. Lige nu kan du få de lækre tights sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. Så er det ikke noget problem at nyde træningen og komme godt i gang med 2019. Lige nu kan du få sættet sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: