Med disse sportsgrene forbrænder du flest kalorier

Der er stor forskel på, hvor mange kalorier de forskellige træningsformer får os til at forbrænde. Se, om din sport er på listen over de, der forbrænder mest!

6. juni 2019 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Træning er ikke bare træning, i hvert fald ikke når det kommer til, hvor mange kalorier man forbrænder ved det. Vi har samlet en liste over de sportsgrene, hvor din kalorieforbrænding er i top!

Fodbold

Under en reel fodboldkamp forbrænder man i gennemsnit 800 kalorier i timen. Dette skyldes i høj grad, at sporten kræver meget løb i intervaller.

Full Court Basketball

Hvis man spiller basketball på en fuld bane, vil man forbrænde cirka 900 kalorier i timen. Udover intervalløb indeholder sporten også eksplosive hop.

Boksning

Både boksning i en ring og kick-boksning forbrænder omtrent 800 kalorier i timen for en mand, der vejer omkring 70 kilo. Sporten kræver enormt god kondition, og udholdenhed er en stor del af sporten.

Langrendski

Hvis man giver den gas, når man står på langrendski, så kan man forbrænde op til 600 kalorier i timen. Brugen af både ben og arme samt den store udholdenhed, det kræver, sætter gang i forbrændingen.

Klatring

Uanset om du klatrer på en væg eller ude i naturen, så kan du forbrænde op mod 900 kalorier i timen. Klatring kræver stor kraft i både arme og ben, og det er ikke muligt at holde en decideret pause, når man hænger oppe på klippen eller væggen.

Løb

Den sidste af kalorie-baskerne er en sportsgren, som rigtig mange dyrker. Hvis man som mand løber 10 kilometer på en time, vil man have forbrændt omkring 900 kalorier. Som det også er tilfældet ved alle de andre sportsgrene - jo mere gas du giver den, jo mere forbrænder du.

Prøv vores gratis kalorieberegner her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: