Så meget forbrænder du på en arbejdsdag

Om du står, sidder eller går i løbet af arbejdsdagen, har kæmpe betydning for, hvor meget du forbrænder i løbet af dagen.

1. juli 2016 af Lasse Lyhne

De fleste af os bruger ca. halvdelen af vores vågne tid på jobbet. Hvad vi foretager os her, har derfor stor betydning for, hvor mange kalorier vi forbrænder.

Nu har en gruppe amerikanske forskere kigget på kalorieforbruget under forskellige typiske kontoraktiviteter, og deres undersøgelse afslører, at der er meget at hente ved at komme op af stolen engang i mellem.

4,5 kg fedt om året

Har du stillesiddende arbejde, har du rigtig meget at hente ved at indarbejde bare en times gang i løbet af en arbejdsdag. Der er det lig med 2600 ekstra forbrændte kalorier om måneden - eller godt 4,5 kg fedt om året.

Har du et mere aktivt arbejde, hvor du går meget, kan du glæde dig ved at du i løbet af en arbejdsdag forbrænder næsten tre gange så meget som en stillesiddende kollega.

Så meget forbrænder vi, når vi…:

...sidder og ser på en skærm: 80 kcal i timen ...sidder og skriver: 80 kcal i timen ...står op og skriver: 88 kcal i timen ...går roligt: 210 kcal i timen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: