Så meget forbrænder du på en arbejdsdag

Om du står, sidder eller går i løbet af arbejdsdagen, har kæmpe betydning for, hvor meget du forbrænder i løbet af dagen.

1. juli 2016 af Lasse Lyhne

De fleste af os bruger ca. halvdelen af vores vågne tid på jobbet. Hvad vi foretager os her, har derfor stor betydning for, hvor mange kalorier vi forbrænder.

Nu har en gruppe amerikanske forskere kigget på kalorieforbruget under forskellige typiske kontoraktiviteter, og deres undersøgelse afslører, at der er meget at hente ved at komme op af stolen engang i mellem.

4,5 kg fedt om året

Har du stillesiddende arbejde, har du rigtig meget at hente ved at indarbejde bare en times gang i løbet af en arbejdsdag. Der er det lig med 2600 ekstra forbrændte kalorier om måneden - eller godt 4,5 kg fedt om året.

Har du et mere aktivt arbejde, hvor du går meget, kan du glæde dig ved at du i løbet af en arbejdsdag forbrænder næsten tre gange så meget som en stillesiddende kollega.

Så meget forbrænder vi, når vi…:

...sidder og ser på en skærm: 80 kcal i timen ...sidder og skriver: 80 kcal i timen ...står op og skriver: 88 kcal i timen ...går roligt: 210 kcal i timen.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: