Vand

Derfor virker detNoget så simpelt og kalorietomt som 2 glas vand har i en tysk undersøgelse vist sig at øge stofskiftet markant. En gruppe normalvægtige mennesker fik målt stofskiftet før og efter indtaget af en halv liter køligt vand, og forskerne fandt, at vandet spontant øgede stofskiftet med 30 procent. Effekten toppede efter 30-40 minutter, hvorefter forbrændingsstigningen hurtigt aftog igen. Så meget skal der til

11. august 2011

Derfor virker det

Noget så simpelt og kalorietomt som 2 glas vand har i en tysk undersøgelse vist sig at øge stofskiftet markant. En gruppe normalvægtige mennesker fik målt stofskiftet før og efter indtaget af en halv liter køligt vand, og forskerne fandt, at vandet spontant øgede stofskiftet med 30 procent. Effekten toppede efter 30-40 minutter, hvorefter forbrændingsstigningen hurtigt aftog igen.

Så meget skal der til

Samlet steg forbrændingen med ca. 25 kcal. Forskerne vurderer, at en stor del af forbrændingsstigningen skyldes kroppens arbejde med at opvarme vandet til kropstemperatur.

Gode alternativer

En iskold cola light må formodes at virke mindst lige så effektivt og kan samtidig smide koffein med ind i regnestykket. Men også danskvand og isvand vil øge dit stofskifte.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: