Vand

Derfor virker detNoget så simpelt og kalorietomt som 2 glas vand har i en tysk undersøgelse vist sig at øge stofskiftet markant. En gruppe normalvægtige mennesker fik målt stofskiftet før og efter indtaget af en halv liter køligt vand, og forskerne fandt, at vandet spontant øgede stofskiftet med 30 procent. Effekten toppede efter 30-40 minutter, hvorefter forbrændingsstigningen hurtigt aftog igen. Så meget skal der til

11. august 2011

Derfor virker det

Noget så simpelt og kalorietomt som 2 glas vand har i en tysk undersøgelse vist sig at øge stofskiftet markant. En gruppe normalvægtige mennesker fik målt stofskiftet før og efter indtaget af en halv liter køligt vand, og forskerne fandt, at vandet spontant øgede stofskiftet med 30 procent. Effekten toppede efter 30-40 minutter, hvorefter forbrændingsstigningen hurtigt aftog igen.

Så meget skal der til

Samlet steg forbrændingen med ca. 25 kcal. Forskerne vurderer, at en stor del af forbrændingsstigningen skyldes kroppens arbejde med at opvarme vandet til kropstemperatur.

Gode alternativer

En iskold cola light må formodes at virke mindst lige så effektivt og kan samtidig smide koffein med ind i regnestykket. Men også danskvand og isvand vil øge dit stofskifte.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: