Disse 5 skjulte hjemme-vaner gør dig tyk

Der kan være mange grunde til, at badevægten ikke opfører sig helt, som du ønsker det. Læs, hvordan du kommer af med de dårlige dagligdags-vaner, som du ikke anede, gjorde dig tyk!

5. september 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Du synes ikke, at du lever specielt usundt, men alligevel bevæger badevægtens tal sig langsomt opad. Vi har samlet en liste med de usynlige hjemme-vaner, der har en negativ indvirkning på din vægt.

Du lukker for meget lys ind i dit soveværelse

Et studie udgivet i American Journal of Epidemiology påviste, at de forsøgspersoner, der sov i de mørkeste lokaler, havde 21% lavere sandsynlighed for at være overvægtige, end de, der sov i de lyseste lokaler. Forklaringen ligger i søvnhormonet melatonin, der udskilles bedst i mørke.

Dit træningsudstyr er pakket godt væk

Træningsudstyr er sjældent klædeligt i et hjem, og derfor pakker mange af os det væk. Men når vi ikke ser udstyret i det daglige, er der mindre chance for, at vi får det brugt.

Du inviterer "de forkerte" mennesker

Et amerikansk studie har tidligere vist, at man har 57% højere risiko for at blive overvægtig, hvis man kender en person, der bliver overvægtig i den samme periode. Sørg for at skabe gode vaner med dine venner.

Du gemmer frugten væk i køleskabet

Hvis de sunde fødevarer er gemt væk et sted, hvor du ikke ser dem, er der langt mindre chance for, at du får spist det. Stil din frugt lækkert frem, så du får lyst til at spise det!

Du har for mange TV-skærme i dit hjem

Flere studier påviser, at des flere timers fjernsyn man ser, des større sandsynlighed er der for, at man er overvægtig. Og des flere fjernsynsskærme man har i sit hjem, des flere timers fjernsyn ser man.

Vil du have endnu flere tips til at få bugt med mavefedtet, så læs med i Aktiv Træning hvor du får alt om de nyeste metode til varigt vægttab. Klik her og få vores særtilbud på 3 magasiner for KUN 89 kr.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: