Slankere pendlere Selv om man sidder ned i bussen på vej til arbejde, så betyder den omkringliggende aktivitet, at både fedtprocent, BMI og vægt er lavere end hos bilisterne.© Pexels.com

Så meget mindre vejer personer der tager toget

Tag offentlig transport på arbejde i stedet for bilen og tab dig.

Vi ved godt, at det har stor betydning for sundheden at cykle på arbejde i stedet for at køre i bil, men faktisk er der også en stor gevinst at hente ved at sætte sig i en bus eller et tog fremfor bag rattet.

Det viser et nyt stort forskningsstudie bragt i The Lancet. Det er den hidtil største undersøgelse af sundhedsgevinsterne ved aktiv transport, der er foretaget i Storbritannien.

Eksperterne har kigget på data fra over 150.000 briter i alderen 40-69 år. Resultatet viste, at mænd som tog offentlig transport til arbejde var 2,2 kg lettere end de, som tog bilen. For kvinder var tallet 1 kg.

Desuden havde rejsende med offentlig transport af begge køn en lavere fedtprocent og et lavere BMI end bilisterne.

Boost vægttabet med mix-transport

Ifølge forskerne skyldes vægtforskellen, at ”den tilfældige fysiske aktivitet, der er involveret i offentlig transport, spiller en vigtig rolle”.

Endnu bedre tal viste den gruppe af rejsende, der kombinerede deres bus- eller togtur med gang eller cykel.

Her vejede mændene 3,1 kg mindre end bilisterne og kvinderne 2 kg.

Tab endnu mere vægt på cyklen

Ikke overraskende var de rendyrkede cykelpendlere den gruppe, der havde lavest fedtprocent, BMI og vægt sammenlignet med bilisterne.

I denne gruppe vejede mændene i gennemsnit 5 kg mindre, mens kvinderne havde 4,4 kg mindre at slæbe rundt på.

Sammenhængen mellem aktiv transport og et lavere BMI var uafhængig af øvrige livsstilfaktorer som fx indtægt, uddannelse, bopæl (land/by), alkoholindtag, rygning, generel fysisk aktivitet og overordnet sundhed.

Kilde: The Lancet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: