© Istock

Sådan veksler du fedt til muskler

Forskere slår fast: Du kan godt øge din muskelmasse, samtidig med at du er på slankekur - hemmeligheden er et særligt fokus på proteiner.

8. februar 2016

Det er en myte, at man ikke kan tabe sig og få større muskler på samme tid. Men skal det lykkes, kræver det en skrap kombination af få kalorier, et højt proteinindtag og hård træning, konkluderer forskere fra det canadiske McMaster University.

I et netop offentliggjort studie rekrutterede forskerne 40 unge, overvægtige mænd, som blev inddelt i to grupper. Begge grupper kom på en benhård diæt med et kalorieindtag 40 procent under deres normale behov.

Den ene gruppe skulle indtage meget protein – 2,4 gram pr. kilo kropsvægt dagligt – mens den anden gruppe skulle indtage 1,2 gram protein pr. kilo. Samtidig med slankekuren blev deltagerne sat til at træne seks dage om ugen – fire dage med styrketræning og to dage med HIIT-træning.

Et højt proteinindtag giver størst vægttab og større muskler Efter 4 uger var resultatet, at gruppen med det lille proteinindtag havde tabt ca. 3,6 kilo fedt og bevaret muskelmassen intakt. Endnu bedre gik det for gruppen med det høje proteinindtag. De havde tabt 4,8 kilo fedt og vundet ca. 1 kilo muskler.

Med I FORM Kostdagbog får du nemt indblik i makronæringsstoffernes fordeling i din kost. Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis.

Forskerne understreger, at det var ”en opslidende affære” for deltagerne, så det er for de hardcore at lykkes med vægttab og muskelvækst på samme tid. Det er dog bestemt realistisk at undgå at tabe muskelmasse under en slankekur, og det er værd at gå efter.

Undersøgelser viser nemlig, at mange umiddelbart fornuftige slankekure munder ud i, at over 25 procent af den tabte vægt er i form af muskler. Med andre ord risikerer du at blive slank, men slap, hvis du ikke træner styrke, når du er på kur. Og for at gøre ondt værre, så betyder den reducerede muskelmasse, at din hvileforbrænding falder.

Source #American Journal of Clinical Nutrition.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: