© Scanpix

Skej ud en gang imellem

Råd 5: Skej ud en gang imellem.

Hvad går det ud på Tag af og til en pause fra din stramme slankekur.

Hvad giver det dig 1-2 ugentlige fridage, hvor du tillader dig at slække på kostdisciplinen, er ifølge flere psykologer den bedste måde at holde gejsten oppe på og bevare standhaftigheden alle de øvrige dage. Det er ganske enkelt lettere at sige nej til rødvin eller kage om onsdagen, hvis du ved, at det kun er indtil på lørdag, du skal holde skansen.

Samtidig undgår du, at undertrykte behov hober sig op i baghovedet og på et tidspunkt buldrer frem i form af en fuldstændig overdreven trang til fx søde sager. I den forstand bliver fridagene små ventiler, der slipper lidt tryk ud af kedlen.

Hvordan gør du Beslut dig for, at hverdagene er slankekursdage, mens du i weekenden slapper af og spiser efter lyst og lune. På den måde følges din kost med din arbejdsuge, der typisk er præget af rutiner i hverdagene og større frihed i weekenden.

Er denne strategi svær at forene med hverdagens udfordringer, kan du i stedet give dig små frirum hen over ugen. Målsætningen er, at 80-90 procent af ugens måltider er eksemplariske, mens der er frit spil under de øvrige. Denne strategi skaber plads til, at du kan være med i den ugentlige kageordning med kollegerne, eller tillader en rødvinsmiddag med kunder. Men så er det ekstra vigtigt, at du har stor selvdisciplin i weekenden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: