Frugter og målebånd

To uger på slankekur, to ugers pause og så på kur igen. Det kan faktisk give gevinst. 

© iStock

Hop af og på slankekuren

Ved at indlægge tougerspauser under en kaloriefattig slankekur kan man booste sit vægttab, mener forskere.

9. januar 2018 af Jesper U. Larsen, Lasse Lyhne, Niels C. Thalund & Hans W. Gottlieb

Sådan gør du slankekuren mere effektiv

Når man er på slankekur, kan det være svært at holde sig til en striks diæt i mange uger i træk. Men ifølge et nyt studie skal man ikke have dårlig samvittighed over at tage en pause fra kuren i ny og næ. Tværtimod kan det være den klogeste strategi i det lange løb.

Australske forskere rekrutterede 51 overvægtige mænd mellem 25 og 54 år, som blev inddelt i to forskellige grupper. Den ene gruppe skulle følge en kalorierestriktiv slankekur hver dag i 16 uger. Den anden gruppe skulle skifte mellem to uger på den samme kalorierestriktive slankekur og to ugers pause, hvor de hverken var i kalorieover- eller underskud. Denne gruppe fortsatte forsøget i 30 uger, så deres samlede tid på slankekuren ligeledes nåede 16 uger.

Efter forsøget havde gruppen, der hoppede af og på slankekuren, tabt sig mest. Og nok så interessant havde denne gruppe også, 6 måneder efter at de stoppede på kuren, fastholdt et vægttab på cirka 8 kilo mere end de mænd, der havde været på vedvarende slankekur.

Derfor virker det

Forskerne forklarer, at hvilestofskiftet falder markant, når man er i et længerevarende kalorieunderskud. Det vil sige, at kroppen forbrænder færre kalorier – en biologisk mekanisme, som gjorde vores forfædre i stand til at overleve i perioder med mangel på mad. Det kan være årsagen til, at det i forsøget gav større vægttab at hoppe af og på en slankekur end at være i konstant kalorieunderskud over mange uger. 

Kilde: International Journal of Obesity

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: