Motion er godt, men kan slet ikke stå alene, hvis du vil tabe dig

Her er 3 grunde til, at du ikke taber dig

Du har justeret kosten, droppet flødekagerne og skruet op for motionen. Alligevel sker der ikke rigtigt noget. De ekstra kilo bliver stædigt siddende, og livvidden svinder ikke. Her er 3 enkle fejl, der kan sabotere din kur.

10. august 2019 af Lasse Lyhne

1. Du sover for lidt

Man skulle måske tro, at jo længere man er vågen, jo mere forbrænder man, men faktum er at for lidt søvn i alvorlig grad spænder ben for dit vægttab. 

For det første øger søvnmangel produktionen af sulthormonet grelin. For det andet bremser søvnmanglen udviklingen mæthedshormonet leptin, og det er en dårlig kombi.

Det er da også påvist i adskillige studier, og måske har du også iagttaget det hos dig selv, at vi er mere tilbøjelige til at række ud efter kalorietætte snacks med masser af sukker og fedt, hvis vi har sovet for lidt.

2. Du spiser for meget

Du er begyndt, at træne i forbindelse med dig vægttab og føler derfor, at du kan tillade dig lidt ekstra snacks eller mad på tallerknen.

Måske snupper du endda en proteinshake for at fremme restitutionen og træningseffekten. Problemet med det er, at træning alt andet lige ikke batter så meget i kalorieregnskabet. 

Løber du fx 5 km 3 gange om ugen forbrænder du cirka 1.000 ekstra kalorier om ugen. Det svarer kun til to Mars-barer om ugen.

3. Du drikker forkert

Selvom du har justeret på kosten og på træningen er der stadig rigtig meget at hente ved at kigge på, hvad du drikker. Flydende kalorier får lynhurtigt kalorieregnskabet til at svømme over og kuldsejler dine slankeplaner. 

Fx rummer et glas letmælk 115 kcal – 5 mere end cola. Et glas juice giver dig 108 kcal, mens samme mængde rødvin bidrager med hele 182 kcal. Erstatter du dit daglige indtag af flydende kalorier med vand, kan du spare op mod 500 kcal om dagen. Det svarer til 2 kilo fedt om måneden.  

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: