© Colourbox

Hold vægten efter kuren

Chancen for at holde vægten efter en slankekur er den samme, uanset hvor hurtigt man har smidt kiloene.

20. januar 2015

Det kan være svært at smide de overflødige kilo, men den virkelig hårde prøvelse kommer ofte, når man skal undgå at tage det hele på igen. Og her er der ingen forskel på, om man har tabt sig med en hurtig lynkur eller ved små livsstilsændringer over længere tid. Chancen for at holde vægten er den samme, konkluderer australske forskere i et nyt studie.

De delte 200 testpersoner ind i to grupper: Den ene kom på en intensiv 12-ugerskur og den anden på en mindre skrap 36-ugerskur. Efterfølgende blev de personer, der havde tabt mindst 12,5 procent af deres kropsvægt, fulgt i tre år. Resultatet var ikke videre opløftende: Begge grupper havde efter tre år taget omkring 71 procent af de tabte kilo på igen.

HOLD VÆGTEN

3 sunde vaner, der kan hjælpe dig med at holde vægten:

  • Spis mindre, men oftere. Skær ned på portionsstørrelserne og spis til gengæld flere sunde mellemmåltider. Spiser du hver 3. time, holder du blodsukkeret stabilt og dulmer trangen til usunde sager.
  • Vælg så groft som muligt. Spis masser af grøntsager og vælg især de grove typer. Vælg fuldkornsprodukter som groft rugbrød.
  • Hold dig fra slik, kage og vin i hverdagene. Så kan du synde lidt i weekenden.

Source #The Lancet Diabetes & Endocrinology.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: