© Colourbox

Hvad er 5:2 kuren?

Del ugen op i to dage, hvor du faster, og fem dage, hvor du spiser en helt normal sund kost. Det er opskriften på 5:2-kuren – en af verdens simpleste slankekure.

14. november 2014 af Martin Kreutzer

Er du til slankekure uden en masse besværlige regler, er 5:2-kuren værd at overveje. Den går i al sin enkelhed ud på, at du har to ugentlige fastedage, og de øvrige fem dage spiser du, som du plejer.

5:2 kuren: De 2 fastedage

På fastedagene i 5:2 kuren skal du ikke helt undvære mad, men du må dog højst indtage 600 kalorier fordelt på to måltider. Du vælger selv, hvilke dage du vil faste.

5:2 kuren: De 5 almindelige dage

Ugens øvrige fem dage i 5:2 kuren kan du spise normalt. Her skal der altså ikke tælles kalorier, men vær stadig opmærksom på at spise sundt – spis masser af grønsager og fuldkorn, sluk tørsten i vand, og spar på sukker og tomme kalorier.

Motion 5:2-kuren siger ikke noget om, hvor meget motion du skal dyrke, så du kan fortsætte med din træning, præcis som du plejer. Dog bør du lægge dine løbe- og cykelture på de dage, hvor du spiser normalt. På fastedagene vil lange gåture i et moderat tempo være et godt valg, men også kort og intensiv styrketræning eller korte intervaller kan gå an – hvis du ikke bliver utilpas af det.

Opskrifter på 300-kaloriersmåltider

  • Morgenmad: 2 dl skyr drysset med 10 gram mandler, et æble skåret i små tern og en tsk. akaciehonning.

  • Frokost: En skive groft rugbrød med 100 g torskerogn, 1 stribe rapsoliebaseret remoulade og tre gulerødder til.

  • Aftensmad: Et groft pitabrød fyldt med 75 g tun i vand eller kogt kylling samt 100 g blandet salat (peberfrugt, agurk, spidskål og tomat) og 1 tsk. dressing.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: