© Colourbox

Tab 1 kg om ugen - uden sult

Drop slankekuren og lad i stedet kroppens eget hormonsystem hjælpe dig med at smide de overflødige kilo. Her er 10 genveje til et varigt vægttab.

14. december 2012

Komplicerede slankekure eller en konstant knurrende mave er ikke nogen genvej til vægttab. Spis i stedet klogere, så kroppens komplicerede hormonsystem kan hjælpe dig med at smide de overflødige kilo.

En skrap kur bestående af kildevand og bladselleri kan dog hurtigt tage modet var dig. Så rabiate indgreb kan de færreste leve med i mere end nogle få dage ad gangen. Efter nogle hårde dage fulde af afsavn og sult, går slankekuren derfor i sig selv, og du ser stadig ud som før.

Tænk i stedet mere langsigtet. Kloge og sunde vaner kan give dig et vægttab på 1 kg om ugen – uden at du føler, at du skal lide for sundheden. Forskning har vist, at hormonerne i dit tarmsystem spiller en væsentlig større rolle for appetitregulering, end hidtil antaget. Får du større kontrol over din appetit, får du også meget nemmere ved at tabe sig. Her viser vi dig, hvordan mæthedshormonerne i din mave og tarme kan forvandles fjender til venner.

4 hurtige slanketips

  • 1. Sov mere. For lidt eller for dårlig søvn øger dannelsen af hormonet ghrelin, så du bliver mere sulten. Få derfor nok søvn.
  • 2. Tyg maden grundigt. Tyggebevægelsen sender signaler til hjernen. Jo flere signaler, jo større mæthed føler du.
  • 3. Dyrk hård konditionstræning. At få pulsen højt op stimulerer produktionen af hormonet PYY, som dæmper din appetit.
  • 4. Drik vand til maden og spis mad, der fylder noget i maven: fx grove grønsager og rugbrød. I maven får vandet grovkosten til at svulme op, så den fylder mere. Når maven spiles ud, sender den signaler til hjernen om at nedsætte appetitten.

Få alle 10 slanke-råd + kostplan Få 10 tip samt en konkret kostplan, der får dig til at tabe et kilo om ugen ved at logge ind og downloade pdf'en herunder. Vi giver dig også en forklaring på hvorfor og hvordan vores 10 tips virker.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: