To kvinder der tager armbøjninger
© iStock

Styrketræning og sund diæt gavner dit vægttab

Et amerikansk studie viser, at den mest effektive måde at tabe sig på er en kombination mellem styrketræning og sund diæt.

12. marts 2018 af Redaktionen

Kombiner din træning med en sund diæt 

Styrketræning kan være særdeles effektivt i forbindelse med en slankekur, men hvis der skal skub i vægttabet, så kommer man ikke uden om også at lægge kosten om. I et nyt studie inddelte amerikanske forskere 40 overvægtige kvinder i tre grupper. 

Den ene skulle på en kalorierestriktiv diæt, den anden skulle styrketræne, og den tredje skulle både på diæt og træne styrke. 

Når det gjaldt tab af fedtmasse, var styrketræningsgruppen tilbage ved udgangspunktet efter de fire måneders forsøg, mens diætgruppen havde tabt 2,5 kg fedtmasse, og kombinationsgruppen havde smidt 3,3 kg fedt. 

Kilde: International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism

Statistik over udvikling i fedtmasse

Redaktionen anbefaler: Lækker træningsjakke

Løb gennem kulden og blæsten med Aktiv Træning. Lige nu byder vi nye læsere velkomne med en suveræn løbejakke fra Diadora sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition). Jakken kan lynes højt op i halsen og er forsynet med mesh-paneler i nakken, under armene og ned ad ryggen, hvilket giver en naturlig udluftning, så du ikke koger over på løbeturen. Derudover giver panelerne jakken en super mobilitet og bevægelighed, da der ikke er noget værre end at slås med en jakke med dårlig pasform, når man løber. Læs mere om tilbudet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: