Talje/hofte-ratio afslører din sundhed
Talje/hofte-ratio

Mål dig selv om taljen og hoften og brug vores nemme beregner til at finde ud af, om din fedtfordeling er sund.

© Colourbox

Taljemål: Beregn om din fedtfordeling er sund

En stor forskel mellem dit taljemål og hoftemål er lig med en sund fedtfordeling. Her kan du nemt beregne din talje hofte ratio (THR) og se, om du har en sund fedtfordeling.

27. april 2012

THR afslører din fedtfordeling

For meget fedt om livet er usundt. Det er bevist i talrige undersøgelser, og den primære sundhedsårsag til, at maven bør holdes slank. Hofterne må derimod gerne være runde. 

Forskning viser nemlig, at fedtet på hofter og baller ligefrem kan virke sundhedsfremmende. Målet for en sund fedtfordeling er derfor at have størst forskel mellem talje og hofte. Beregn din THR (talje/hofte-ratio) her.

Taljemål

Dit taljemål er defineret som omkredsen lige midt mellem nederste ribben og det øverste af hoftekammen.

Hoftemål

Dit taljemål er defineret som omkredsen på det bredeste sted omkring ballerne.

Hvad skal din THR være?

THR for mænd:

THR for mænd skal være under 1,0.

THR for kvinder:

THR for kvinder skal være under 0,8

Har du et højere THR-tal end det, betyder det, at du har for meget fedt omkring maven.

Beregn talje hofte ratio (THR) her:

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: