4 effektive øvelser til vægttab

Styrketræning er et vigtigt redskab, når du gerne vil tabe dig. Der er dog nogle øvelser, der er mere effektive end andre, når det kommer til vægttab. Her får du 4 gode øvelser.

6. juni 2018 af Dina Christiansen

4 effektive øvelser

Når du gerne vil tabe dig, handler det om at forbrænde mere energi, end du spiser. Her kommer styrketræning i spil, da det bevarer din muskelmasse og holder din forbrænding oppe. Jo flere og større muskelgrupper du rammer, jo mere energi bruger du under træningen. Hav derfor fokus på de store flerledsøvelser, når du træner.

1. Squat

Squat rammer forlår, baglår og baller og aktiverer derudover hele din core.

Når du squatter, er det vigtigt, at dine knæ og tær altid peger i samme retning. På trods af de mange skræmmehistorier, som du måske har hørt, så må knæene gerne nå ud over tæerne. Derudover så husk at holde brystet oprejst og ryggen ret under hele øvelsen.  

2. Dødløft

Dødløft rammer baglår, baller og ryg.

I dødløft er det vigtigt konstant at holde ryggen ret. Hold derfor vægten tæt ind langs kroppen under hele løftet, træk skulderbladene sammen og spænd i din core. Forestil dig, at du skal forsøge at bøje stangen, idet du løfter og presse gulvet væk under dig. Det kan være en god hjælp til at holde opspændet i løftet. 

3. Bænkpres

Bænkpres rammer bryst, det forreste af skulderen og triceps.

I bænkpres er det en fordel at svaje en smule i ryggen og presse skulderbladene sammen og ned mod bænken. Når du skal løfte vægten, kan du derved bruge bænken til at stemme imod vægten. Det er vigtigt at holde albuerne understangen i hele løftet. 

4. Bent over row

Bent over row rammer ryg, det bagerste af skulderen og biceps.

Igen er det vigtigt at holde ryggen ret. Det er vigtigt, at det kun er armene, der bevæger sig idet du løfter vægten. Fokuser på at samle skulderbladene idet du trækker vægten op. Det kan være en hjælp at forestille dig, at du skal klemme saften ud af en appelsin, der sidder mellem dine skulderblade.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: