© Colourbox

Får en slankekur mine muskler til at skrumpe?

Jeg vil gerne på slankekur, men er nervøs for, om det vil få min muskelmasse til at skrumpe? Jeg styrketræner 2-4 gange om ugen og vil fortsætte med det.

Nej, du skal ikke være bekymret for din muskelmasse, mens du er på slankekur. Hvis du – som du skriver – fortsætter med at styrketræne 2-4 gange om ugen, vil du som minimum bevare din nuværende muskelmasse – også selvom du skærer ned på kalorieindtaget for at tabe dig.

De fleste af os indtager dagligt flere kalorier, end vi har brug for, så ved at gå på

slankekur

vil du sandsynligvis blot komme ned på et kalorieniveau, der får mængden af kropsfedt til at svinde ind, men ikke så langt ned, at kroppen begynder at tære på din muskelmasse.

Via det første måltid efter din styrketræning kan du desuden sørge for, at musklerne får de nødvendige byggesten. Spiser du et proteinfyldt mellemmåltid inden for de første 20-30 minutter efter træning, giver du kroppen protein til at vedligeholde muskelmassen. Snup fx 2 dl skyr med lidt frugt og mysli eller en grovbolle med 3-4 skiver kødpålæg.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: