Hvilken øvelse kan fjerne min topmave?

Jeg har fået topmave og vil gerne af med den i en fart. Hvilken øvelse er bedst til at forbrænde mavefedt?

Det bedste, du kan gøre, er at angribe problemet med en blanding af sund kost, konditionstræning og styrketræning. Løb, cykling, roning og spinning er gode eksempler på fedtforbrændende former for konditionstræning. Til gengæld kan vi ikke give dig 2-3 gode styrketræningsøvelser, der udelukkende forbrænder fedt på maven – de findes nemlig ikke.

Mavebøjninger forbrænder ikke specielt meget fedt på maven. Uanset hvordan du træner, vælger din krop selv, hvor den starter med at forbrænde fedt. Nogle mennesker taber sig først i ansigtet, andre på maven eller et helt tredje sted.

Da det er umuligt at styre fedtforbrændingen, så den koncentrerer sig om maven, gælder det i stedet om at øge den generelle fedtforbrænding – og her er styrketræning af alle kroppens større muskler (baller og lår, men også bryst, ryg, mave, skuldre og overarme) et godt redskab. Start eksempelvis med 2 løbeture om ugen og 2 gange styrketræning.

Vil du have endnu bedre styr på alt fra styrketræning til skader og motivation, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: