Løb slanker

Vil du tabe dig, så løb. Et nyt studie gør op med tidligere forestillinger om, at løb og gang slankede lige meget.

13. juli 2012

Du forbrænder 30 pct. flere kalorier ved at løbe fx 5 km end ved at gå den samme distance. Det viser et nyt studie, der dermed gør op med tidligere forestillinger om, at kalorieforbruget er det samme, hvad enten man løber eller går en given distance.

I studiet blev deltagerne sat til at gå eller løbe 1,6 km. Fodgængerne forbrændte 110 kcal, mens løberne fyrrede hele 158 kcal af, altså 30 pct. mere. En del af løbernes ekstra kalorier blev futtet af efter løbet i den såkaldte efterforbrænding, der stiger, jo højere intensitet du løber med. Skal du tabe dig, gælder det derfor om at få så meget fart i benene som muligt.

Så meget forbrænder du
Forbrænding Efterforbrænding I alt
5 km gang 370 kcal 10 kcal 380 kcal
5 km løb (moderat tempo) 410 kcal 40 kcal 450 kcal
5 km løb (hurtigt) 430 kcal 60 kcal 490 kcal

Source #JSCR

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: