© Colourbox

Løft vægte og gå ned i vægt

Styrketræning slanker. Forskning viser, at du forbrænder dobbelt så mange kalorier som hidtil antaget, når du pumper jern.

Styrketræning

Styrketræning er ikke kun for folk på jagt efter store bøffer. Sundhedsgevinsterne er blevet påvist mange gange, og nu viser et nyt studie, at der også kan høstes store slankegevinster ved at slide flittigt med håndvægtene.

Hidtil er styrketræning blevet betragtet som en lavintensitetssport, fordi den gennemsnitlige belastning på kredsløbet var lav. Nok gav det muskelmasse, men kalorier forbrændte man ikke mange af, var tanken. Den antagelse er imidlertid forkert, viser et studie fra Arizona State University.

Her har man udregnet kalorieforbruget under styrketræning på baggrund af den vekslen mellem eksplosivt arbejde og pauser, der kendetegner træningen. Og studiet giver et helt andet billede. Faktisk er kalorieforbruget dobbelt så højt som hidtil antaget, og dermed placerer styrketræning sig på samme niveau som roligt løb, cykling i jævnt tempo, svømning og fodbold.

Forskerne har målt på fire øvelser – armbøjninger, lunges, pull-ups og mavebøjninger – og især helkropsøvelserne som de tre første forbrænder mange kalorier. Der er derfor al mulig grund til at tro, at øvelser som squats, dødløft, push press og lignende også vil fyre mange kalorier af.

De mest kalorieforbrændende øvelser
Pull-ups Lunges Armbøjninger Mavebøjninger
9,95 kcal/min. 9,33 kcal/min. 8,56 kcal/min. 7,29 kcal/min.

Til sammenligning: Løb med 6 min. pr. km forbrænder 11 kcal/min.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: