© Istock

Sådan løber du dig slank

Løb er godt til mænd, der vil tabe sig. Alligevel har mange forgæves løbet uden at få resultater på maven og badevægten. Se her, hvorfor det går galt - og få planen, der får det til at lykkes.

9. april 2018

Menneskehedens genetiske udvikling gennem årtusinder modarbejder faktisk dit projekt med at tabe dig.

Når du løber, tærer du på kroppens kulhydratdepoter - det kan din hjerne ikke lide, for blodsukkeret er dens foretrukne energikilde. Derfor reagerer hjernen, som den har gjort siden vi boede i huler og gik på jagt, nemlig med en forsvarsmekanisme, der sender dig signaler om, at den er sulten efter mad med mange kulhydrater i.

Jo mere syre i benene og jo mere anstrengt vejrtrækning du har, desto vanskeligere bliver det for dig at regulere appetitten. Ved lange løbeture i højt tempo tvinges kroppen til primært at hente energi fra kulhydrat.

Det skyldes, at der skal fem procent mindre ilt til at udvinde energi ved kulhydratforbrænding end under fedtforbrænding. Derfor vælger kroppen kulhydraterne, når ilt er en mangelvare.

Kroppens depoter af kulhydrat er forholdsvis små, og når du tærer på dem under intensiv løbetræning, løber du hurtigt tør for energi – og føler trang til at fylde depotet op igen. Derfor spiser du hele gevinsten ved din træning op.

Løber du i højt tempo påvirker det også din krops hormonbalance i en vægttabsmæssig ganske uheldig retning. Når du træner, udskilles en masse stresshormoner. Det giver dig større trang til sukker og øger kroppens oplagring af fedt på maven.

Få planen, der får kiloene til at rasle af

Download en komplet kostplan og løbeprogram, der får kiloene til at rasle af.

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: