© Colourbox

Slanker gåture mere end løb?

Jeg vil gerne tabe mig og har hørt, at gåture slanker mere end løb. Kan det virkelig passe?

16. august 2013 af Jannik Petersen

Nej, du forbrænder ca. 30 procent flere kalorier ved at løbe end ved at gå en tur i rask tempo. Så selvom du fx går 5 km, vil du ikke forbrænde lige så mange kalorier, som hvis du løb de samme 5 km. Det gælder såmænd også, selvom du faktisk ender med at bruge mere tid på at gå distancen.

Nogle af de ekstra kalorier, som løbere futter af, forbrænder de faktisk, efter at de er stoppet med at træne. Det kaldes i fagsproget for efterforbrændingen, og den skyldes, at kroppen arbejder på højtryk med at restituere.

Hvor mange kalorier du forbrænder under træning, afhænger primært af din vægt, og hvor hårdt du presser dig selv. Løb er en af de hårdeste motionsformer, fordi du skal bære din egen kropsvægt hele tiden, mens fx cykelryttere eller svømmere ikke når op på helt samme høje forbrænding, fordi cykelsadlen eller vandet bærer dem.

Tjek din forbrænding her!

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: