© Colourbox

Vedligeholdelsesfasen

Uanset om du har valgt at køre vægttabet som ét langt forløb baseret på små livsstilsændringer eller som et todelt forløb, hvor du i starten kørte en hård diæt, så kommer der et tidspunkt, hvor vægttabet skal standses. Ideelt set fordi du er nået i mål og ikke skal tabe mere. Men det kan også være, at du simpelthen kan mærke, at du ikke længere har motivationen til at yde den ekstraordinære indsats, som kræves for, at du taber dig.

19. december 2011

Uanset om du har valgt at køre vægttabet som ét langt forløb baseret på små livsstilsændringer eller som et todelt forløb, hvor du i starten kørte en hård diæt, så kommer der et tidspunkt, hvor vægttabet skal standses.

Ideelt set fordi du er nået i mål og ikke skal tabe mere. Men det kan også være, at du simpelthen kan mærke, at du ikke længere har motivationen til at yde den ekstraordinære indsats, som kræves for, at du taber dig.

I begge tilfælde gælder det om at anerkende, at det er nu, den endegyldige prøve skal bestås, for nu skal der holdes fast i så tilpas mange af de slankende rutiner, at vægten bliver stående, hvor den er.

Det er naturligt at slække på de kostmæssige restriktioner, nu hvor du ikke længere benhårdt jagter et vægttab, men pas på – risikoen for at tage nogle eller alle kiloene på igen er overhængende, hvis du ikke bevarer dit fokus. Tag igen kuglepennen og et stykke papir, og skriv svarene ned på følgende spørgsmål: Hvilke restriktioner vil jeg gerne lempe på i forhold til min vægttabsstrategi? Hvilke af mine nye vaner fungerer fint og kan uden videre fortsætte? Hvordan vil jeg forhindre, at vægten sniger sig den forkerte vej?

Vær ærlig over for dig selv og klar i spyttet, for kun med en gennemtænkt strategi kan du holde fast i din nye vægt. Selv hvis du endnu ikke har nået dit oprindelige mål, er det vigtigt ikke bare at give los. Hvis du kan holde din nuværende vægt, gør en pause ikke noget – så kører du bare videre mod din ønskevægt, når du igen får lyst og overskud til at slanke dig.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: